O kupovaných jogurtech

V minulém článku Jak předejít chřipce jsem mimo jiné psala, jak je zdraví prospěšné, když jíme denně jeden jogurt. Moje informace nebyla úplná. Jde o to, že by člověk sice měl sníst denně ten jogurt, ale ne kupovaný. Shodou okolností mi zrovna přišel email o jogurtech, který musí vyděsit každého, kdo si někdy nějaký koupil.
Tady je výňatek, celé je to velmi dlouhé:

"ZDRAVÉ" JOGURTY
Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém!!!
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse.
Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.
Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.
Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.
Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.
Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.
Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Proto nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.

Ale protože jogurty jako takové zdraví prospěšné jsou, můžeme si je velmi jednoduše vyrábět doma. Psala jsem o tom vloni v březnu TADY. Je to velmi jednoduché, nemusíte se bát. Čas věnovaný naočkování mléka a vlití do skleniček je minimální a navíc se velmi ušetří, protože koupené jogurty nejsou levné.
Abych nemusela pouštět troubu, pořídila jsem si jogurtovač. Večer do něj postavím skleničky s naočkovaným mlékem a ráno je dám s hotovým jogurtem do lednice. Dobře vím, že tam nemám žádné zahušťovadlo, podivný škrob nebo barvivo.
Nenechte si ničit zdraví velkovýrobci potravin, kterým nejde o náš prospěch, i když se nás o tom v reklamách snaží přesdvědčit. Jde jim o jejich vlastní zisk a kvůli němu do svých výrobků dají kde co. Ukažme jim, že nezdravé potraviny od nich nechceme a můžeme začít třeba s jogurtem!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Krecht

Jak si doma vyrobit burčák

Blackout: jak získat pitnou vodu