JAK VYLÉČIT AKNÉ


Titulek je trochu příliš optimistický, to aby ho Google lépe našel. Ale nikoli přehnaně.

Puberta je v mnoha směrech hrozné období a nejen pro rodiče teenagerů. I pro puberťáky. Akné k tomu výrazně přispívá.

V blízké rodině máme velmi hezkou čtrnáctiletou dívku. Před rokem ji akné taktéž postihlo. Přijela na návštěvu a já její mamince povídám - No ta vypadá, co? A maminka se rozhovořila. O pláči u zrcadla, o tom, jak ráno dívka patlá líčidla v marné snaze vyrážku zakrýt. O výdajích za mastičky předepsané kožní lékařkou, které se ukázaly neúčinné. Jediné, co trošičku pomáhá, je napaření obličeje nad vřelou vodou a následné drbání pleti stříbrným prstýnkem.

Vzpomněla jsem si na sebe. Je to hodně dávno, ale svoje trápení si dobře pamatuji. Můj obličej byl výkladní skříní velkého množství různých uhrů. A babička pomohla. Kamarádila s vesnickou bylinkářkou, takovou skoro čarodějnicí. Ta znala lék. Odvar z kořene pýru. Opravdu mám na mysli ten příšerný a nenáviděný plevel.

Pila jsem tehdy odvar podle návodu a množství uhrů se významně zmenšilo. Odhaduji, že mi zbylo tak dvacet procent původního stavu.

Svěřila jsem recept mamince té dívky. Všechno dodržely a opravdu, uhry skoro zmizely. Účinnek je výraznější než tenkrát u mě. Vidím, že to funguje. Pozná se to nejen na obličeji dívky, ale zejména z toho, že přesto, že normálně nevezme do úst nic, co ji nechutná, tak ten odvar denně vyžaduje. A že moc dobrý není. Když maminka někdy zapomene, následuje perfektní pubertální scéna.



RECEPT



250 ml studené vody

3 lžičky sušeného hrubě drceného kořene pýru plazivého

Bylinu nasypeme do studené vody, uvedeme do varu a vaříme 7 až 10 minut. Necháme vychladnout a scedíme.



A teď to nejdůležitější. Na internetu tenhle odvar najdete, ale jednak se málokde píše, že pomáhá v boji proti uhrům a jednak chybí nejpodstatnější informace, kterou znala ta výše uvedená stará čarodějnice:
Musí se to pít denně ráno na lačno 20 minut před snídaní.
Teď si asi říkáte, že to teda ne, že o tolik dřív kvůli tomu vstávat nebudete. Nebojte. Vaří se to večer a pije ráno. Než se potom puberťák oblékne a namaluje, uběhne více než dvacet minut a on může v klidu snídat.

První mírné zlepšení lze pozorovat za týden, plný účinek nastane po 14 dnech. Musí se to užívat dlouhodobě. V podstatě než odezní puberta.



Pýr pořídíte v bylinkových obchodech na internetu. Nechci nikomu dělat reklamu, najdete to jednoduše sami. Většinou nabízejí oddenek, ale když jim napíšete, že chcete kořen, pošlou vám takovou hrubší drť. A nakonec oddenek taky funguje.

Také se můžete dočíst, že pýr je ten nejlepší detox, léčí pakostnici a neobyčejně účinně snižuje cholesterol, takže je vhodný i pro starší a pokročilejší osoby. A ani při dlouhodobém užívání nemá žádné nežádoucí účinky. Ale připomínám - vždycky jen ráno nalačno 20 minut před snídaní! Setkala jsem se mnohokrát s tím, že lidé říkají, že jim bylinky nepomáhají. Neužívají je totiž správně. Kdyby člověk nebral léky podle doporučení lékaře, taky by nepomohly, někdy dokonce uškodily. K bylinám často přistupujeme jako k nějakému nefungujícímu zázraku. Jednou si uvaříme čaj proti kašli, ono se nic nezmění a tak řekneme, že to nefunguje. Užívání bylin má svá pravidla, pro každou rostlinu a nemoc jiná, a ta je třeba dodržovat stejně jako u konvenčních léků.



Tags: léčení akné, léčení uhrovatosti, trudovitost pleti, snižování cholesterolu, detox, dna, pakostnice, bylinky, pýr plazivý

Populární příspěvky z tohoto blogu

Krecht

Kniha JAK PŘEŽÍT KONEC CIVILIZACE aneb CESTA K SOBĚSTAČNOSTI

Jak si doma vyrobit burčák