Kniha JAK PŘEŽÍT KONEC CIVILIZACE aneb CESTA K SOBĚSTAČNOSTI

Obálka knihy Jak přežít konec civilizace

 

2. 12. 2020 mi vyšla knížka Jak přežít konec civilizace aneb Cesta k soběstačnosti. Je to druhé hodně rozšířené vydání knížky, která se jmenovala jen Jak přežít konec civilizace (vydalo nakladatelství Motto).

Nová knížka obsahuje spoustu návodů a receptů. Třeba jak získat pitnou vodu v přírodě, vyrobit mýdlo, jak upéct kvasový chléb, oškubat a vykuchat slepici, udělat si doma šunku, tvaroh, sýr nebo co s mnoha různými druhy zvěřiny. Něco o nejnutnější výživě i uchovávání potravin. Věděli jste, že jablíčka nejsou moc ráda ve sklepě?

V knížce se dočtete, jak vyrobit střelný prach, sádru či vápno, které lze mimo jiné použít i jako zbraň. Nebo co je to krecht. Hodně o pěstování různých důležitých plodin a chovu zvířat a co s jejich produkty.

Najdete tam také, které byliny snižují cholesterol, léčí záněty kloubů a mnoho dalšího, jak léčit všelijaké neduhy. Také návod, jak zbavit své krovy červotoče. 

To jen například, je toho tam opravdu hodně. Do ukázek jsem přidala náhled rejstříku, tam je nejlépe vidět, o čem všem knížka pojednává. 

Kniha se hodí lidem, kteří ještě stále používají vlastní rozum a rádi si něco vyrábějí sami. Radost ale udělá i skalním prepperům, protože autory knih prepperských jsou zejména muži a málo kde se pak takový prepper dočte, jak lovit raky, zpracovat husu nebo stáhnout králíka a podobně.

Lidé, kteří to četli, říkají, že to je napsané vesele. Pan Václav Cílek mi napsal, že to je "neobvyklý žánr saturninovského vyprávění a příručky" .

Text doprovázejí fotky fotografa Karla Cudlína a ilustrace nebo spíš nákresy jsem dělala já. 

Objednat knížku lze pouze na www.biobooks.cz.

Jednu recenzi, abyste případně nekupovali "zajíce v pytli", najdete na blogu iDnes.

A tady je recenze prvního vydání: Wuvejův zápisník

 Ukázky:



Rejstřík (zde je nejlépe poznat, o čem kniha pojednává):

 

Ukázky ilustrací:

Jak přeít konec civilizace


jak přežít konec civilizace

 


Populární příspěvky z tohoto blogu

Krecht

Vatikánský chléb štěstí