Domácí kečup
Nakrájíme:
1 kg rajčat
2 větší cibule
2 velká oloupaná jablka
Přidáme:
1 lžíci soli
2 lžíce octa
špetku skořice a muškátového květu
po 10 kuličkách celého pepře a nového koření
4 bobkové listy
5 hřebíčků
po 2 lžících sladké i pálivé papriky
1 feferonku
2 propasírované stroužky česneku
Vaříme 90 minut, 15 minut před koncem vaření vmícháme 100 g cukru. Propasírujme a uvedeme do varu, případně ještě povaříme do zhoustnutí. Vřelý kečup nalijeme do předehřátých sklenic, uzavřeme a postavíme do úplného vychladnutí dnem vzhůru.
Nechceme-li ostrý kečup, vynecháme feferonku a místo lžíce pálivé papriky dáme ještě jednu papriky sladké.
Nechceme-li ostrý kečup, vynecháme feferonku a místo lžíce pálivé papriky dáme ještě jednu papriky sladké.
Tags: domácí výroba potravin, domácí strava, domácí kuchyně