Recept na domácí marcipán

Jak všude pořád dokola píšu, ba přímo biju na poplach, v současné době mnoho potravin obsahuje různé nezdravé přídavné látky, nebo naopak neobsahuje to, co by správně měly.
Týká se to i marcipánu. Proto je lepší si ho vlastnoručně vyrobit doma a není to vůbec složité.

Zakoupíme si mandlovou mouku. Jedná se o velmi jemně umleté mandle a dá se koupit v LIDLu nebo objednat např. u firmy Monaco Int s.r.o.

Domácí marcipán:

30 dkg mandlové mouky
30 dkg cukru moučky
2 bílky

Mandlovou mouku a cukr promícháme a přidáme bílek. Postupně vypracujeme těsto, které důkladně prohněteme.
Vidíte, že není to těžké.

Tohle jsme si z našeho marcipánu vyrobili na Vánoce:

Populární příspěvky z tohoto blogu

Krecht

Jak si doma vyrobit burčák

Blackout: jak získat pitnou vodu