Falešný hovězí biftek

V posledních (hodně) letech mě rozčiluje vysoká cena kvalitního hovězího masa, které by se dalo mrsknout na pánev. Protože ho mám moc ráda a především mám ráda pořádný kus flákoty, prohledala jsem své staré recepty a nyní často sjíždíme tenhle, o který se s vámi chci podělit. Chuťově je vynikající, nedrahý a jeho další nespornou výhodou je skutečnost, že takový biftek rozkouše i člověk s chatrným chrupem nebo nezkušené dítě, je velmi jednoduchý a rychlý. Nikomu se nemůže stát, že by návštěvě předložil tuhé maso, prostě se to nedá zkazit. Moc chutná i chlapům.

Rozpočet pro dva dospělé a jedno dítě (ale velmi dobře to zbaští i dvě osoby):

400 g hovězího masa nevhodného k rychlé úpravě (i přední)
2 žloutky
3/4 lžičky soli
1 lžička pepře (naše dítě nerado pepř, tak nám to pepřím až na talíři, ale je to škoda)

Maso umeleme, přidáme další suroviny a velmi dobře uhněteme, abychom rozrušili všechny "granulky" po umletí. Musíme vytvořit hladkou kašičku, jinak by se maso na pánvi rozpadalo.
Vlhkýma rukama uplácáme placky, které vkládáme do rozpáleného oleje a poprvé obracíme velice brzy, aby se maso zatáhlo a pustilo co nejméně šťávy. Pak už postupujeme stejně jako u bifťoura, podle toho, jak ho má kdo rád propečený. Když to chceme propečené úplně, opékáme po prvním otočení asi 4 minuty po každé straně.

Vyfotila jsem ho bez přílohy, abych někomu nepodsouvala, co třeba nerad. Ať si to každý dá s tím, co má nejraději. S hranolky, bramborem, americkými brambory... Co já vím.
Dobrou chuť!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Krecht

Jak si doma vyrobit burčák

Blackout: jak získat pitnou vodu